Asiakkaat kertovat

Kiinteistömaailma

Case

Kiinteistömaailma on kauppamääriltään Suomen suurin kiinteistönvälitysketju. Yrityksellä on reilu 600 välittäjää ympäri Suomen ja lisäksi se tarjoaa palveluitaan myös Baltian maissa. Kiinteistömaailma haluaa näyttäytyä ulospäin ammattimaisena ja luotettavana alan edelläkävijänä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi myös viestinnän tulee olla laadukasta, yhtenäistä ja uskottavaa, sekä samalla myös kohdennetusti jokaisen välittäjän omaa asiakaskuntaa puhuttelevaa.

Lue lisää

Kalevalakoru Suomi

Case

Kalevala Koru on pitkän historian omaava, kotimainen ja rakastettu korutalo, joka työllistää merkittävän osan suomalaisista kultasepistä sekä korualan ammattilaisista. Kalevala Korun tärkeimpiä arvoja ovat kotimainen, ympäristöä säästävä valmistus sekä hyvän tekeminen – erityisesti naisten ja lasten tukeminen. Nämä arvot näkyvät kaikessa yrityksen toiminnassa, markkinointi mukaan lukien.

Lue lisää

Posti

Case

Posti on lähes 400-vuotisen historiansa aikana kasvanut yhdeksi Suomen, Ruotsin sekä Baltian johtavaksi jakelu- ja logistiikkayhtiöksi. Digitalisaatio ja ihmisten käyttäytyminen ovat muuttaneet merkittävästi posti-alaa ja näin ollen koko organisaation on pitänyt luoda uusia toimintamalleja vastatakseen näihin muutoksiin. Näin myös Postin sosiaalisen median tiimillä oli tarve lähteä kehittämään tekemistään saavuttaakseen kohderyhmänsä entistä paremmin. Sisäisen viestinnän tiimi puolestaan halusi kehittää omaa tekemistään enemmän mielenkiintoa herättäväksi sekä reaktiivisemmaksi.

Lue lisää