Minutes to read:
5
April 13, 2023
lukuaika:
5
Minuuttia
13.4.2023
Branding
Sosiaalinen media

Kuinka käyttää Instagram-videota markkinoinnissa?

Instagram on yksi suosituimmista sosiaalisen median alustoista, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tavoittaa laajan yleisön ja lisätä brändin tunnettuutta. Instagram-videot ovat erinomainen tapa markkinoida tuotteita ja palveluita, sillä ne ovat visuaalisesti houkuttelevia ja sitouttavia. Nykyisessä hektisessä sosiaalisen median ympäristössä, jossa meistä jokainen kuluttaa päivittäin paljon sisältöä, on tärkeää, että oma sisältö pysäyttää some skrollailijan. On kuitenkin hyvä huomioida, että monikanavaisessa tekemisessä materiaalien luonti eri formaatteihin sekä kokoihin, voi olla työlästä.

Tumplate auttaa tässä taakassa sillä sen avulla voit luoda sisältöä aika- sekä kustannustehokkaasti eri kanaviin.

Tässä artikkelissa käydään läpi vielä kattavammin, kuinka käyttää Instagram-videota markkinointiin onnistuneesti, ilman, että se vie liikaa aikaa tai resursseja.

 

1. Suunnittele Instagram videon sisältö 

Ennen kuin aloitat somevideon tekemisen, sinun tulee suunnitella sisältö huolellisesti. Mieti millaisen videon haluat luoda ja millaisia viestejä haluat välittää katsojille? Miten voit tehdä sen kiinnostavalla tavalla?

Voit esimerkiksi kertoa tarinan tuotteestasi tai palvelustasi, näyttää sen toiminnassa tai antaa vinkkejä sen käyttöön. Suunnitelmallisuutta lisää kokonaisvaltainen markkinointi- tai sisältösuunnitelma.

Pohdi millaiset elementit ovat tärkeitä videossa, mitkä ovat sen tavoitteet ja miksi haluat jakaa sen Instagramissa. Kun tiedät nämä asiat etukäteen, voit helpommin suunnitella kuvauksen ja editoinnin.

 

2. Keskity somevideon ensivaikutelmaan 

Instagram-videon ensimmäiset sekunnit ovat ratkaisevia siitä, jatkavatko katsojat videon katsomista vai eivät. Siksi on tärkeää keskittyä ensivaikutelmaan ja tehdä se mahdollisimman vaikuttavaksi. Voit esimerkiksi käyttää animaatioita tai muita visuaalisia elementtejä herättämään huomiota.

 

3. Pidä video lyhyenä 

Instagramissa sekä ylipäätään somessa, ihmiset haluavat nopeaa sekä helposti kulutettavaa sisältöä. Siksi on tärkeää pitää videon kesto lyhyenä, yleensä alle minuutin. Pidä sisältö tiiviinä ja keskity tärkeimpiin viesteihin. Jos sinua mietityttää somevideoiden tekeminen, ota meihin yhteyttä ja sovitaan Tumplate-demo!

 

4. Käytä oikeita hashtagia

Hashtagit ovat erittäin tärkeitä Instagram-markkinoinnissa, sillä ne auttavat ihmisiä löytämään sisältösi helpommin. Käytä relevantteja hashtageja, jotka liittyvät tuotteeseesi tai palveluusi. Näitä voit tutkia eri työkaluilla sekä vertailla niiden toimivuutta.

 

5. Lisää toimintakehotteet, jotka oikeasti kehottavat toimimaan 

Somevideon rakentaminen olisi hyvä aloittaa terävällä koukulla ja kertoa, miksi video kannattaa katsoa loppuun. Toimintakehote on Instagram videoiden yksi tärkeimpiä keinoja ohjata katsoja seuraavaan kosketuspisteeseen ja tätä kautta saada kuljetettua potentiaalinen asiakas kohti ostopäätöstä.

 

Miten Instagram videoni eroaa muiden somevideoista?

Instagram-videot ovat nykyään erittäin suosittuja sosiaalisen median käyttäjien keskuudessa, joka tarkoittaa sitä, että kaikkea mahdollista sisältöä tuotetaan jo nyt. Somevideot tarjoavat mahdollisuuden jakaa lyhyitä ja tehokkaita viestejä, jotka voivat saada paljon huomiota ja sitoutumista seuraajilta. Tämän vuoksi onkin tärkeää kehittää luovia ideoita Instagram-videon tekemiseen, jotta voit erottua joukosta ja herättää katsojien mielenkiinnon. Tässä me Tumplatella tulemme kuvioon – varaa oma demosi tästä.

Täällä meillä Tumplatella elämme ja hengitämme somesisältöä sekä somevideoita. Nappaa tästä talteen meidän vinkit erottuviin ja sinun työtäsi helpottaviin Instagram videoihin:

 

1. Käytä aikataulutusta

Instagramin ominaisuus, joka mahdollistaa videoiden aikatauluttamisen, on erittäin hyödyllinen. Voit suunnitella etukäteen sisältösi ja varmistaa sen julkaisun oikeaan aikaan. Tämä auttaa sinua saamaan enemmän näkyvyyttä ja sitoutumista, puhumattakaan siitä, että voit hoitaa vaikka kuukauden postaukset kerralla.

 

2. Keskity visuaalisiin elementteihin

Instagram-videot ovat yleensä lyhyitä, joten sinun täytyy tehdä vaikutus nopeasti. Keskity visuaalisiin elementteihin kuten väreihin, liikkeeseen ja kontrasteihin. Tee videoista silmiinpistäviä ja kiinnostavia heti alusta lähtien. Älä unohda alun koukkua, se ei nimittäin ole nimesi tai esittelysi. Tumplatesta löydät laajan kirjaston erilaisia elementtejä.

 

3. Kerro tarina

Hyvä tarina voi auttaa sinua erottumaan joukosta Instagramissa. Yritä kertoa tarina videolla käyttämällä esimerkiksi kuvakulmia, musiikkia ja tekstiä. Tarina voi olla henkilökohtainen tai yrityksesi tarina, kunhan se on tavoittelemaasi kohderyhmään sopiva ja samaistuttava.

 

4. Käytä filttereitä, musiikkia ja tekstiä

Instagramin filtterit ovat erittäin suosittuja ja niiden käyttö voi auttaa sinua erottumaan joukosta. Filttereillä voit lisätä videoihisi persoonallisuutta ja luoda yhtenäisen ilmeen Instagram-tilillesi.

Valitse Instagram videoosi sopiva musiikki. Musiiikki voi tehdä ihmeitä videolle. Se luo tunnelman ja auttaa välittämään viestiäsi paremmin katsojalle. Valitse musiikki huolella ja varmista että se sopii videon tunnelmaan ja tyyliin.

Muista leikata video niin, että katsojan mielenkiinto pysyy yllä. Älä kuitenkaan leikkaa liian nopeita käännöksiä, jotta asiakas ei tipu kärryiltä.

 

5. Muista brändin tunnettavuus

Kun tehdään somevideoita omalle brändille on tärkeää muistaa, että se brändi myös näkyy. Tässä Tumplate on oiva työkalu. Lisää pääset kokeilemaan varaamalla oman demosi.

 

6. Hyödynnä GIFejä

GIFit ovat hauska tapa lisätä hieman huumoria Instagram-videollesi. Voit löytää GIFeja esimerkiksi Giphy-palvelusta ja lisätä ne videoihisi helposti.

Tässä muutamia vinkkejä Instagram videoiden tekoon ja kuinka voit hyödyntää Tumplatea niiden tekemiseen. Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, ota meihin ihmeessä yhteyttä ja jutellaan lisää!

Author

Ready to try out Tumplate?
Book a demo here!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tuliko mieleesi jotain kysyttävää?
Kerromme mielellämme lisää.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Back
Back